Kako naredim svoj profil na Facebooku zasebnim?

Nasveti, kako se skriti v družabnem omrežju.



Facebook je čudovito orodje za ohranjanje stikov s starimi prijatelji, družino in drugimi, s katerimi želite govoriti. Toda ta digitalna svoboda lahko stane: vaša zasebnost. Na srečo obstajajo načini, s katerimi si lahko zagotovite samo osebe, ki jih želite videti na vašem Facebook profilu - razen če seveda kdo pozna vaše geslo.

Postopek, kako narediti svoj Facebook zasebnim, je pravzaprav razmeroma neboleč, ko se seznanite s čedalje bolj napihnjenim uporabniškim vmesnikom. Kje torej začnete? Beri naprej.

Obstajata dva enostavna načina za dostop do ustreznih nastavitev zasebnosti vašega Facebook profila. Zgoraj desno boste na desni strani svojega imena videli gumb - na njem je ključavnica in tri vodoravne črte. Pritisnite ga in nato na dnu izberite 'See More Settings'.

Besedilo, bela, črta, pisava, vzporedno, pravokotnik, številka, posnetek zaslona, Facebook

Lahko pa kliknete gumb za nastavitev zobnika, ki se nahaja v zgornjem desnem kotu zraven zgoraj omenjenega gumba Privacy Shorts in nato v spustnem meniju izberete 'Settings'. Končni rezultat je v obeh primerih popolnoma enak. Zdaj lahko začnete prilagajati svojo zasebnost.

2. Kdo lahko vidi moje stvari?

Pod naslovom Nastavitve zasebnosti in orodja boste videli tri krepka vprašanja: 'Kdo lahko vidi moje stvari?', 'Kdo me lahko kontaktira?' in 'Kdo me lahko poišče?'. Začeli bomo s prvim naslovom na seznamu.

V razdelku »Kdo si lahko ogleda vaše prihodnje objave?« kliknite gumb za urejanje skrajno desno. Zdaj v spustnem meniju izberite, koga želite videti v prihodnosti. Javno bo nasprotno od zasebnega (naravno), zato ga nastavite na 'prijatelji', če želite, da jih vidijo samo prijatelji iz Facebooka.

tony hawk pro skater 2 drsalca
Modra, Besedilo, Bela, Črta, Pisava, Azure, Vzporedno, Število, Pravokotnik, Posnetek zaslona, Facebook

Druga možnost je, da izberete »Samo jaz«, če želite, da si samo vidno, kaj objavite, ali kliknite »Po meri«. Po meri vam omogoča, da izberete določene možnosti, vključno z »Ne deli z«, kar pomeni, da lahko izberete določenega prijatelja ali prijatelje na Facebooku, s katerimi ne želite več deliti objav. Lahko tudi blokirate sezname, katerih del ste, na primer šolsko omrežje.

Če želite objaviti objavo, ki ji želite omejiti vidnost, vam nastavitev »Preglej vse svoje objave in stvari, v katerih ste označeni« spodaj omogoča prav to. Pritisnite gumb 'dnevnik dejavnosti' in nato lahko z gumbom za urejanje pisala izbrišete določene vnose, ki jih ne želite več deliti.

3. Kdo me lahko kontaktira?

Če želite prenehati prejemati sporočila v mapi »Prejeto« od ljudi, s katerimi niste prijatelji na Facebooku, lahko uporabite možnost filtriranja sporočil pod možnostjo »Kdo me lahko kontaktira?«. Z osnovnega filtriranja ga preklopite na strogo filtriranje, če želite v mapi »Prejeto« videti samo sporočila prijateljev. S tem bi morali naključna sporočila tujcev držati v bližini.

4. Kdo me lahko poišče?

Včasih boste morda želeli omejiti, kdo lahko išče vaš profil na Facebooku. 'Kdo me lahko poišče?' skupina možnosti vam omogoča, da prilagodite svojo zasebnost v zvezi s tem. Če so prijatelji omogočeni, vas lahko iščejo samo prijatelji s pomočjo vašega e-poštnega naslova.

Iste možnosti lahko določite za svojo telefonsko številko (če ste jo vnesli v Facebook). Ponovno izberite možnost prijateljev za najstrožjo raven zasebnosti.

Na koncu lahko izberete, ali se lahko iskalniki, kot sta Bing in Google, povežejo z vašo časovno osjo. Preprosta možnost potrditvenega polja je vse, kar potrebujete, da resnično izključite svoj Facebook profil s svetovnega spleta. Kot navaja Facebook, ta možnost lahko traja nekaj časa, da začne veljati, zato brez panike, če se zdi, da še vedno prihajate na spletnih iskalnikih.

5. Končna zasebnost?

Da bi resnično zagotovili svojo zasebnost, vedno obstaja možnost, da popolnoma zapustite Facebook. Seveda gre za drastičen postopek, toda kaj takega, kot je spletno ustrahovanje, bi vas lahko prisililo (v tem primeru poiščite podporo). Ali pa ste se preprosto naveličali, da vse tako javno delite.

Besedilo, Barvitost, Bela, Črta, Pisava, Nagib, Karmin, Azure, Črna, Vzporedna, Facebook

Ne glede na vaše sklepanje v zgornjem desnem kotu kliknite gumb za nastavitve in nato na levi izberite Varnost (tik pod Splošno). Na dnu boste videli modro besedilo z napisom 'deaktiviraj svoj račun'. Pritisnite to tipko in pozvani boste, da navedete razlog za odhod in opozorilo, da vas prijatelji ne bodo mogli več kontaktirati. Kliknite potrditev in ste brez Facebooka.

Zdaj pokličite tega prijatelja in pojdite na pijačo, da proslavite novo pridobljeno digitalno svobodo. Ali pa preprosto uživajte v novi ravni zasebnosti na Facebooku.

kdaj pride ven hitri in drzni osmerci

Copyright © Vse Pravice Pridržane | jf-varzeadaserra.pt